Vinuri imbuteliate

Vinurile imbuteliate sunt disponibile in mai multe game:

I GAMA: PRINCIAR SPECIAL RESERVE

SAUVIGNON BLANC
Sec, alc. 13% vol.
Medaliat cu Aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti 2008
Recoltati la un echilibru perfect intre zahar si aciditate, strugurii sunt apoi vinificati la o temperatura scazuta de 12-13 gr. C, conform tehnologiilor din “Lumea noua”. Vinul obtinut este unic, cu o aroma desavarsita, tipica soiului, apreciata de cunoscatori. Culoarea aurie si-o datoreaza boabelor culese tarziu, o caracteristica specifica Domeniilor Viticole Tohani.

TAMAIOASA ROMANEASCA
Dulce, alc. 11% vol.
Medaliat cu Aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti 2008
Este un vin desavarsit, obtinut din struguri supramaturati de pe colinele insorite ale Domeniilor Viticole Tohani. Fermentatia se desfasoara in conditii speciale, vinul obtinut reprezentand intr-adevar “Licoarea lui Bachus”. Are un rest de zahar de 50 g zahar/l, o aroma puternica de trandafiri, insotita de o fructuozitate si prospetime caracteristice, datorate tehnologiei de ultima generatie folosite.

RIESLING
Sec, alc. 13% vol.
Un vin cu o frumoasa culoare galben-verzuie, puternic, echilibrat, cu o aciditate usor ridicata, fiind o companie ideala la peste, branzeturi speciale.

MERLOT
Sec, alc. 12,5% vol.
Culesi de pe suprafete cu cele mai bune expozitii, strugurii sunt atent selectionati, dand posibilitatea obtinerii unor vinuri cu insusiri deosebite: aroma subtila de cirese amare, ardei verde, un usor caracter taninos.

CABERNET SAUVIGNON
Sec, alc. 13% vol.
Este socotit “Regele vinurilor rosii”, cu o aroma puternica si inconfundabila de fructe de padure, dar in acelasi timp rotund, echilibrat. Climatul favorabil al Domeniilor Viticole Tohani, precum si solul calcaros, culesul târziu, contribuie an de an la nasterea acestui “Tohani pur sange”.
Este un vin sec, ce capata noblete prin învechire.

PINOT NOIR
Sec, alc. 12,5% vol.
Un adevarat vin aristocratic, elegant, consistent, catifelat, din struguri culesi la maturitate deplina, cu o culoare frumoasa liliachiu-rubinie. Recoltarea se face tarziu, ceea ce face ca acest vin sa fie un adevarat nectar, de o bogatie aromatica cu totul speciala, in care se fac simtite notele de coacaze negre.

FETEASCA NEAGRA
Sec, alc. 13% vol.
Structura si consistenta vinului sunt datorate strugurilor culesi tarziu, intr-un stadiu avansat de maturare, la care majoritatea boabelor sunt stafidite. Bogatia taninurilor si savoarea aromatica amintesc de cea a prunelor uscate, la care se adauga un usor gust de ciocolata amaruie.

BUSUIOACA DE BOHOTIN
Demisec, alc. 12% vol.
Vin rose, de culoarea frunzei de ceapa, cu o aroma speciala de trandafiri, obtinut din struguri supramaturati, culesi tarziu, ceea ce îi confera o mare densitate. Are o aciditate ridicata ce imprima o vioiciune placuta vinului.

II GAMA PRINCIAR GRAND RESERVE – VINOTECA:

MERLOT, 2001
Sec, alc. 13% vol.
Medaliat cu Aur la Concursul Mondial de vinuri, Bruxelles, 2003
Un vin cu o identitate distincta, specifica podgoriei si soiului din care provine. Are o culoare speciala de rosu granat, care devine caramizie la invechire si maturare dupa ani de pastrare în butoaie de stejar si butelii. Moderat de astringent si cu o usoara asprime in gust, care se atenueaza la invechire, acest vin atrage atentia prin savoarea sa subtila de cirese amare si ardei verde, care imprima o nota definitorie.

CABERNET SAUVIGNON, 2001
Sec, alc. 13% vol.
Medaliat cu Aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti, 2008
Un vin rosu special, cu o concentratie de arome, o combinatie perfecta, un gust expresiv. Dominat de taninuri specifice soiului, este un vin ce capata noblete la invechire.
Este un vin corpolent, potrivit preparatelor la gratar, fripturilor în sange, vanatului.

PINOT NOIR, 2001
Sec, alc. 13% vol.
Medaliat cu Argint la Concursul Mondial Bruxelles, 2003
Este un vin ce imbina armonios nobletea, finetea si corpolenta vinurilor rosii. Are o culoare rosu-rubinie inchisa cu reflexe de o rara frumusete.
Aroma sa aduce cu a coacazelor negre, capatand mai multe calitati cu fiecare an care trece peste el.
Este potrivit pentru fripturi in sange, vanat, miel.

FETEASCA NEAGRA, 2002
Sec, alc. 13% vol.
Medaliat cu Aur la Concursul International de vinuri, Bucuresti 2008
Structura sa consistenta e datorata strugurilor culesi tarziu, intr-un stadiu avansat de supramaturare, cand majoritatea boabelor sunt stafidite.
Aroma sa aminteste de cea a prunelor uscate. Odata cu trecerea timpului, calitatile acestui vin se contureaza, ceea ce preteaza acest vin pentru pastrare.
Este o companie ideala pentru branzeturi, preparate la gratar.

III GAMA DOMENIILE VITICOLE TOHANI:

MERLOT
Sec, alc. 11,5% vol.
Este un vin cu o identitate distincta. Avand la baza o culoare speciala de un rosu-granat, acest vin are nuante liliachii la tinerete si devine caramiziu la maturare.
Are un gust moderat de astringent si cu o usoara asprime, o savoare subtila de cirese amare si ardei verde, care imprima o nota definitorie, speciala.

NEGRU DE TOHANI
Dulce, alc. 11% vol.
Un vin rosu obtinut printr-o cupajare de Burgund si Sangiovese, cu o aroma discreta si placuta de fructe exotice bine coapte, cu o savoare fina ceea ce face ca acest vin sa depaseasca stadiul vinului anonim.

FETEASCA NEAGRA
Demisec, alc. 11.5% vol.
Este un vin ce se caracterizeaza printr-o bogatie de taninuri si o savoare aromatica ce aminteste de cea a prunelor uscate, a fructelor de padure. Este un vin care poate fi pastrat, calitatile sale precum si nobletea conturandu-se odata cu trecerea timpului.

CABERNET SAUVIGNON
Sec, alc. 11.5% vol.
Un vin rosu special, cu o concentrare de arome, o combinatie perfecta, un gust expresiv. Dominat de taninuri proaspete, specifice soiului, este un vin cuceritor.
Este usor astringent dar rotund, cu o aroma de fructe de padure.

PINOT NOIR
Demisec, alc. 11.5% vol.
Un vin aristocratic, consistent, ca un adevarat nectar, de o bogatie aromatica cu totul speciala, in care se fac simtite coacazele negre.

DRY MUSCAT
Sec, alc. 11,5% vol.
Provine dintr-un soi aromat, gustul sau este floral, echilibrat, rotund.
Bine racit, este o companie placuta la deserturi.

SAUVIGNON BLANC
Demisec, alc. 11.5% vol.
Vin cu o aroma tipica, la granita dintre aromat si nearomat, corpolent, cu un usor gust amarui la sfârsit. Este elegant, cu o aciditate echilibrata.
Conditiile climaterice si calitatile solului Domeniilor Viticole Tohani fac ca Sauvignon Blanc de Tohani sa fie unul din cele mai cautate vinuri.

TAMAIOASA ROMANEASCA
Dulce, alc. 11.5% vol.
Microclimatul Dealu Mare - Tohani face ca acest soi sa dea maximum de calitati, in ceea ce priveste gustul si aroma.
Este un vin bogat, plin, cu aroma de trandafiri, bogat în zaharuri.
Este de preferat la deserturi, bine racit.

IV GAMA VINURI SPECIALE:

FETEASCA REGALA
Demisec, alc. 11% vol.
Un vin alb traditional romanesc, cu un miros elegant de flori, cu un gust proaspat de struguri, cu o aciditate temperamentala ce ii invioreaza gustul.
Bine racit e o buna companie pentru peste, salate, carne alba.

SANGE DE TAUR
Dulce, alc. 10% vol.
Este un vin rosu, de masa, vioi, proaspat, obtinut din cupajarea mai multor soiuri: Burgund, Sangiovese, Merlot si Muscat Hamburg.
Aroma si dulceata vinului te duc cu gândul la fructele padurii, este un vin dens, cu o puternica personalitate.
Se recomanda consumarea lui la deserturi, bine racit.

V GAMA VIN 1,5 L:

MERLOT
Sec, alc. 10.5% vol.
Un vin rosu-rubiniu, cu o aroma subtila de zmeura, gust bland, usor taninos, bine echilibrat. Are o identitate distincta, speciala, potrivita preparatelor de carne, branzeturilor speciale.

ROSU SELECTIONAT
Demidulce, alc. 10.5% vol.
Un vin reusit, obtinut prin imbinarea mai multor soiuri rosii: Burgund, Sangiovese. Este puternic, taninos, plin de vigoare, cu miros caracteristic de struguri. E o buna companie pentru gratar si vanat.

RIESLING
Sec, alc. 10.5% vol.
Este un vin galben-verzui, cu un gust caracteristic de strugure. Are o aroma proaspata, florala, ceea ce il face o buna companie pentru peste, carne alba, produse de patiserie.

FETEASCA ALBA
Demidulce, alc. 10.5% vol.
Este un vin alb-verzui, cu un miros discret de flori de primavara, cu o aroma caracteristica de struguri. Se serveste bine racit, la deserturi.

VI GAMA VINURI DIN IMPORT:

Zarafa - Chenin Blanc
Zarafa - Sauvignon Blanc
Zarafa - Shiraz
Zarafa - Rose
Zarafa - Cabernet Sauvignon

VII GAMA VINOTECA:
Feteasca Alba, 1978, 0,70 l
Feteasca Regala, 1988, 0,70 l
Pinot Noir, 1995, 0,75 l
Cabernet Sauvignon, 1973, 0,70 l